Hoe Kalkman de producten ontwikkelt


Kalkman • nov. 17, 2022

Hoe Kalkman de producten ontwikkelt

Net als bij Alexander’s eerste energierepen, begint een nieuw Kalkman-product altijd met het identificeren van een probleem. Uit ons eigen onderzoek onder 110 wielrenners, blijkt dat smaak een groot terkortmomen is bij de huidige sportvoeding.

  • Hoe kunnen we een smakelijke versie maken van dit product?
  • Hoe kunnen we gezond eten tijdens een rit?
  • Hoe kunnen we tijdens het rijden van rijke en variërende smaken genieten?
  • Hoe kunnen we een een voedsel product maken dat helpt bij die laatste klim?


Vervolgens gaan we de keuken in om een prototype te maken. Aan de hand van wetenschappelijk en gebruikersonderzoek zorgen we voor de juiste aanpassingen zodat het voldoet aan onze wensen en waarden.


Het moet lekker en gezond zijn
Fietsers en duursporters in het algemeen hebben een aantal specifieke behoeften waaraan voedsel moet voldoen. Sportvoeding moet gemakkelijk te openen zijn met één hand en zelfs met een handschoenen aan, zonder te stoppen. Het moet robuust genoeg zijn om te overleven achter op je rug in een de zakjes van jouw fietsshirt. En lang genoeg houdbaar tussen twee toerritten of vakanties. Dan, misschien wel het belangrijkste, het moet heerlijk smaken, iets waar je tijdens je rit naar uitkijkt in plaats van met tegenzin eten en drinken. Uiteindelijk moet deze voeding natuurlijk zijn doel bereiken door je lichaam specifieke voedingsstoffen te geven met een minimaal risico op buikklachten.


100% natuurlijke ingrediënten
Wij zijn van mening dat dit allemaal maar op een manier op te lossen is: 100% natuurlijke ingrediënten. Voeding die met onze evolutie is ontstaan en vol zit met voedingsstoffen die je lichaam kan herkennen, nodig heeft en kan gebruiken. De kunst zit hem in het uitwerken van het recept met natuurlijke ingrediënten die ook aan alle eisen van een moderne wielrenner zullen voldoen.

Samen met onderzoekers en diëtisten analyseren we relevante wetenschappelijke literatuur om een ​​gericht voedingsprofiel uit te werken. Vervolgens gaan we op zoek naar geschikte ingrediënten die aan dit voedingsprofiel voldoen. De combinatie van mogelijke ingrediënten is geïnspireerd door advies te vragen aan chef-koks. En kookboeken voor advies over welke kookprocessen het beste zijn en welke smaakcombinaties het meest kans van slagen hebben. Dit leidt ons meestal naar een paar mogelijke recepten die we kunnen proberen om een ​​proefbatch te maken om te testen.


Kernwaarden Kalkman voeding
De proefbatch moet altijd voldoen aan onze drie kernwaarden voor het finale product:

  • is het smaakvol
  • is het 100% natuurlijk
  • is het een handige hapklare portie?


Als hierop het antwoord hierop volmondig ja is, zullen we onze clubleden vragen om de smaken te laten verfijnen en andere verbeteringen op te sporen. Zoals; wordt het in de kou keihard of smelt het in de hitte tot een smurrie? Kleven die lekkere stukjes noot tussen je tanden? Over smaak valt niet te twisten maar als snel heb je een recept wat meerdere fans heeft.

Zodra we ons recept hebben, zoeken we naar leveranciers van ingrediënten (allemaal biologisch natuurlijk!) en een producent die het recept kan maken en goed kan verpakken. Oh ja, en of ze het kunnen maken voor een prijs waar je niet meteen van je stoel valt. Daarna gaan we een commerciële productierun doen en dit is altijd weer een klein feestje. Je ziet dan het fysieke product van de band rollen, precies zoals wij het willen. Geen concessie, geen short-cuts.


Wil jij de producten van Kalkman een keer proberen? Dat kan: KALKMAN

MEER BLOGS

door Jeroen Hop 02 apr., 2024
Welke laatste voorbereidingen tref je?
door Jeroen Hop 02 apr., 2024
Wat heb je aan een sportmedische keuring?
door Gerrit Vermeulen 29 mrt., 2024
Maratona dles Dolomites is misschien  wel de populairste Granfondo van Europa!
door Gerrit Vermeulen 05 feb., 2024
Dalen moet leuk en niet eng zijn  !
door Gerrit Vermeulen 25 jan., 2024
Met deze 7 oefeningen vlieg jij straks!
door Emil vd Wal 25 jan., 2024
Leer van veel gemaakte fouten 
door Gerrit Vermeulen 19 jan., 2024
Sneller bergop fietsen, dat wil toch iedereen?!
door Jeroen Hop 17 jan., 2024
Do’s en dont's eten en drinken
door Jeroen Hop 17 jan., 2024
Zo voorkom je dat je het te koud óf te warm krijgt
door Jeroen Hop 17 jan., 2024
Kofferstress? Wij helpen je! 
Meer posts
Share by: